Kerkstraat 106 9050 Gentbrugge
info@refibo.be
+32 9 223 31 54
ma-vr: 9:00-13:00, 13:30-17:00

Meer dan cijfers en letters deel 12

De succesformule voor de fitte ondernemer

Herontdek uw passie voor het ondernemen

De ‘Meer dan cijfers en letters boekenreeks’ is een 12-delige reeks die zich onderscheidt van de traditionele vakliteratuur voor ondernemers, aandeelhouders en bestuurders dankzij de waardevolle tips en voorbeelden die de theorie overbrugt en direct een meerwaarde oplevert voor de lezer.

‘De succesformule voor de fitte ondernemer’ is inmiddels het twaalfde deel uit de succesvolle reeks en zet de waarden van het kennisdelen verder door de hervorming van het vennootschapsrecht vier jaar later tegen het licht te houden. Ook op het vlak van innovatief ondernemen ontdekt u hoe uw onderneming de meerwaarde verzilvert uit de nieuwste technologische trends gaande van Machine Learning tot het generatieve AI model van ChatGPT.

De bezielers van REFIBO

Marc Van den Dorpe
Erebestuurder

Fiscaal accountant ITAA 11.261.700 – Oprichter REFIBO – Vaste spreker REFIBO-academy – Mentor voor startende en gevestigde ondernemers

Isabel Van den Dorpe
Bestuurder

Gecertificeerd fiscaal accountant ITAA 11.261.696 Vaste spreker REFIBO-academy

BLIJF NIET OP UW HONGER ZITTEN MET VRAGEN OVER HET ONDERNEMERSCHAP

Het nieuwe vennootschapsrecht in het Wetboek van vennootschappen en verenigingen

Voor praktijkjuristen, ondernemers en accountants zijn het zeer boeiende tijden. Door de hervorming van het Belgische vennootschapsrecht met de invoering van het wetboek van vennootschappen en verenigingen in 2019 zijn er tal van nieuwe mogelijkheden ontstaan om de wendbaarheid van uw onderneming te maximaliseren via de WVV-statuten.

Maatwerk: waarom een proactieve aanpak loont

Als bestuurder en/of aandeelhouder die de statutenwijziging nog moet doorvoeren heeft u behoorlijk wat flexibiliteit om de statuten op maat van uw onderneming in te richten. Hier ontdekt u hoe de BV de CVBA opvolgt als rechtsvorm voor groepspraktijken. Tevens wordt toegelicht hoe u de belangen van schuldeisers waarborgt bij de uittreding van een vennoot via de balans- en liquiditeitstest. Een gewaarschuwd ondernemer is er twee waard, maar met onze fiscale aandachtspunten hefboomt u de fiscale voordelen van uw aandelen in een handomdraai.

Hoe een IT-partner kiezen?

Binnen het IT-luik voor KMO’s en VZW’s duikt vaak het dilemma op tussen een intern IT-beheer of een uitbesteding bij een externe IT-partner. Hoe maakt u de juiste beslissing op basis van de uitdagingen en ambities van uw organisatie? Wat zijn de verschillende taken die onder het IT-domein vallen en kan een intern IT-team de beveiliging van uw organisatie garanderen in een tijdperk waar cybercriminelen er alles voor over hebben om uw data in handen te krijgen?

Samen met dynamische technologie ondernemen

Kom alles te weten over de efficiëntste bedrijfstoepassingen waarmee u Artificiële Intelligentie en ChatGPT direct aan het werk zet en eenvoudig kosten bespaart. Digitaliseer en automatiseer uw bedrijfsprocessen over de verschillende departementen (boekhoudkundig & sociaal, logistiek, marketing & sales, juridisch) met de complete checklist voor uw Enterprise Resource Planning of ERP-systeem dat aan alle vereisten van uw onderneming voldoet.

Schrijf u hier in om uw gratis exemplaar te bemachigen

Het adres waarop u het boek wenst te ontvangen

De complete handleiding voor ondernemers

Welke praktische tips kunt u ontdekken na de hervorming van het vennootschapsrecht?

Het is inmiddels vier jaar geleden sinds het vennootschapsrecht hervormt is, wat zijn de belangrijkste zaken die u als aandeelhouder of bestuurder dient te onthouden met oog op de toekomst?

Hoe gaat u aan de slag om de statuten op maat van uw onderneming te ontwerpen?

Aan de hand van de juiste clausules kan uw onderneming haar statuten op maat afstemmen, maar wat zijn de verschillende mogelijkheden en wat zegt de fiscale regelgeving hierover?

Is het een financieel verstandige beslissing om in zee te gaan met een externe IT-partner?

Een eigen IT-team opzetten is voor vele ondernemingen een investering op zich maar anderzijds ook de flexibiliteit om ad-hoc problemen op te lossen. Met de juiste checklist maakt u zeker de juiste beslissing.