+32 9 223 31 54
ma-vr: 9:00-13:00, 13:30-17:00

Over ons

Transparant in alles ... ook in onze prijzen

Wie zijn wij?

Leer meer over REFIBO

Aangemoedigd door een voortdurende belangstelling vanuit het bedrijfsleven voor de innoverende kennistechniek is in 1981 een organisatie met boekhoudspecialisten ontstaan onder de naam REFIBO. Onze kantoren zijn gevestigd in Gent, Deinze en Knokke-Heist, waar er passioneel werd gewerkt vanuit een uitgekiende strategie. REFIBO is het kwaliteitslabel dat u op een hoog kennisniveau REcht, FIscaliteit en BOekhouding garandeert.

Waarom kiezen voor Refibo?

Onze waarden ... de sleutel tot ons succes.

 • Advies & communicatie

  Een boekhouder-fiscalist is meer dan een boekhouder alleen, zoveel is zeker. Advies en communicatie zijn twee cruciale aspecten in de relatie tussen REFIBO en haar cliënten.

 • Kennismanagement

  Voor REFIBO zijn goed opgeleide en bekwame medewerkers veruit het kostbaarste bezit. Kwalitatief en goedgeluimd personeel is immers cruciaal voor elke organisatie die gezond wil evolueren en groeien.

 • Betrokkenheid

  Wij staan eenduidig voor het behartigen van alle zakelijke aspecten die een onderneming ondervindt. Daarom gaat onze dienstverlening veel verder!

 • Innovatie

  Innovatie is de bron van vooruitgang. Daarom zijn we steeds op zoek naar ideeën en middelen om de werking van ons kantoor te optimaliseren. En dit zowel op intern niveau, als naar de cliënten toe.

Onze tarieven

Uiteraard bepaalt u als cliënt vooraf zelf de invulling van ons werk. Bij de aanvang maakt REFIBO van uw opdracht een doorloopschema op en forecast uw specifieke vragen, wettelijke deadlines en de terugkerende taken via het online ticketingsysteem. De REFIBO-medewerkers verwerken systematisch uw opdrachten en houden continu hun prestaties bij in een dagrapport met specifieke vermelding van de aard van deze prestaties en van de tijd die eraan wordt besteed. U krijgt hiervan een detail als bijlage bij elke maandelijkse factuur.

Zo behoudt u het volledige overzicht over de geleverde diensten. Het ereloon voor de aangerekende prestaties wordt berekend op basis van een uurtarief en de kwalificatie van de medewerker. Op uw verzoek kunnen wij ook maandelijks een vast bedrag factureren. In dit geval ontvangt u op het einde van het jaar een afrekening. Zo blijft het REFIBO-facturatiesysteem transparant.

Onze tarieven voor 2020 (excl. btw) volgens de kwalificaties:

 • Junior boekhouder

  €50 / uur

 • Organisatie expert

  €69 / uur

 • Boekhouder

  €69 / uur

 • HR consultant

  €69 / uur

 • Studiedienst/jurist

  €69 / uur

 • Dossierbeheerder

  €73 / uur

 • BIBF /IAB erkend

  €75 / uur

 • Bestuurder

  €89 / uur

TIA-online is ons online boekhoudprogramma waar u zich als cliënt apart voor kan abonneren. De tarieven hiervoor hangen af van het gebruikte niveau: € 15/maand voor niveau 1 tot € 65/maand voor niveau 4 (prijzen excl. btw)

Ons gekwalificeerd team

Marc Van den Dorpe
Bestuurder

Erkend boekhouder- fiscalist BIBF 203 530 Oprichter REFIBO- Vaste spreker REFIBO-academy Mentor voor startende en gevestigde ondernemers

Isabelle Tijtgat
Dossierbeheerder

Erkend boekhouder- fiscalist BIBF 206 074

Isabel Van den Dorpe
Adviseur studiedienst

Accountant-Belastingconsulent IAB 13716 1 N 90 Vaste spreker REFIBO-academy

Interesse? Neem contact met ons op ... wij luisteren graag naar uw verhaal.

Maak afspraak