Kerkstraat 106 9050 Gentbrugge
info@refibo.be
+32 9 223 31 54
ma-vr: 9:00-13:00, 13:30-17:00

Aanvraagformulier Vlaamse Overheid op één website

Aanvraagformulier Vlaamse Overheid op één website

  • On 30/11/2006

De dienst Wetsmatiging zet zich binnen de Vlaamse overheid o.a. in voor eenvoudige procedures en minder administratieve rompslomp. Zo voorziet deze dienst ook in een databank die alle formulieren verenigt op één website.

Gedaan met de vruchteloze zoektocht naar allerhande officiële formulieren, tenminste wat de formulieren van de Vlaamse Overheid betreft. Deze zijn vanaf nu namelijk beschikbaar op de website http://www.wetsmatiging.be/formulieren. Het is een overzichtelijke site geworden, filterbaar naar beleidsdomein (Economie, wetenschap en innovatie, Cultuur, jeugd, sport en media, Landbouw en visserij…) en thema (Financiën, Toerisme, Mobiliteit, Inburgering…). Tevens is er ook een zoekfunctie voorzien om u gemakkelijk wegwijs te maken in de honderden beschikbare formulieren.

Zo vindt u op de site aanvraagformulieren voor een bodemattest, formulieren om een bezwaarschrift tegen een aanslag onroerende voorheffing in te dienen, enzovoort. De meeste documenten kunnen helaas nog niet elektronisch ingevuld worden, maar daar wordt ongetwijfeld werk van gemaakt.