Kerkstraat 106 9050 Gentbrugge
info@refibo.be
+32 9 223 31 54
ma-vr: 9:00-13:00, 13:30-17:00

Leg uw ondernemersvraagstukken voor aan REFIBO’s studiedienst

Leg uw ondernemersvraagstukken voor aan REFIBO’s studiedienst

  • On 11/04/2018

Heeft u vragen over uw onderneming? Internet lijkt vaak de redding. Maar, is de online informatie steeds correct? Is de gevonden informatie relevant voor uw persoonlijke situatie? Komt u via deze weg steeds de voordelige uitzonderingen te weten die voor u van toepassing zijn? Iedere situatie is immers anders. Laat u daarom bijstaan door een erkend adviesverlener. Bij REFIBO stellen wij enerzijds basisinformatie ter beschikking op onze website, daarnaast bieden wij ook een antwoord op maat op uw specifieke vragen en dit in verstaanbare ondernemerstaal. Uiteraard ontvangt u dit advies uitgewerkt op papier en lichten wij dit graag mondeling toe. Stellen wij een issue of optimalisatie vast in uw dossier? Dan pakken we dit proactief aan.

Fiscaliteit en recht. Alle medewerkers van REFIBO, en in het bijzonder de medewerkers van de studiedienst, zitten op de eerste rij om zich de wetgeving en wijzigingen omtrent fiscaliteit en het ondernemerslandschap eigen te maken en te implementeren. Als een geoliede machine herinnert REFIBO haar stakeholders tijdig aan belangrijke deadlines. Via onze gratis nieuwsbrief bezorgen wij u maandelijks gratis up-to-date ondernemersnieuws.

Proactief advies op maat. REFIBO voert uw boekhouding uiteraard correct, optimaal en volgens de laatste wettelijke formaliteiten. Naast deze corebusiness heeft REFIBO als missie proactief advies te verlenen. Dit vertaalt zich in de praktijk naar kennis delen via communicatie met cliënten, seminaries, nieuwsbrieven, sociale media en een uitgebreide website.

Concreet? Concreet kan u met al uw ondernemersvragen bij ons terecht. Wij bieden onder andere:

  • fiscaal, sociaal en ondernemersadvies. Welke opportuniteiten doen zich vandaag voor in uw sector? Welke investeringen zijn opportuun om uit te voeren? Een bedrijfswagen aankopen via leasing, renting of lening? Bent u als bestuurder van een vzw aansprakelijk? In welk land dienen uw buitenlandse inkomsten belast te worden? Welk btw-percentage dient u toe te passen op uw verschillende goederen en diensten? Etc.;
  • de opmaak en/of het controleren en registreren van allerhande overeenkomsten, zoals bijvoorbeeld een oprichtingsakte, huurovereenkomst, aandelenovereenkomst, arbeidsovereenkomst, geheimhoudingsovereenkomst, etc.;
  • de opmaak van diverse andere formele documenten zoals onder meer bezwaarschriften, rulings, verslagen, etc.;
  • begeleiding bij externe derden. Als ondernemer wordt u soms geconfronteerd met formaliteiten zoals bezoeken bij een notaris, een advocaat, een sociaal secretariaat, een bankier etc. Bij experten te rade gaan, kan soms twijfel oproepen. Wat wordt exact bedoeld met die opmerking? Wat impliceert die beslissing voor uw onderneming? Dient u hier tussen de lijnen te lezen? Op deze momenten is het goed om een vertrouwenspersoon mee te hebben die van alle markten thuis is en hetzelfde jargon spreekt.
  • communicatie als tussenpersoon met overheids- en privéinstellingen (wanneer u niet van het kastje naar de muur gestuurd wilt worden);
  • belastingplanning en fiscale optimalisaties;
  • wettelijke administratieve dienstverlening zoals o.a. het inschrijven, wijzigen en stopzetten van uw activiteiten bij de btw-administratie, het sociaal verzekeringsfonds, de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) en het Belgisch Staatsblad;

De REFIBO-waarden. Bij elke dienstverlening staan professionalisme en kwaliteit voorop.

Gediplomeerd. De studiedienst bestaat uit fiscale en juridische experten die thuis zijn op alle markten. De diverse kwaliteiten worden optimaal ingezet om via intern overleg ook uw gecompliceerdere adviesvragen te kunnen beantwoorden. Samen zoeken we voor u het antwoord op uw vraag.

Tarieven. Refibo factureert transparant op basis van werkelijk gepresteerde tijd en bezorgt u hiervan een gedetailleerde bijlage bij uw factuur. Wij zijn overtuigd dat deze transparantie de basis is voor een vertrouwensrelatie. Onze uurtarieven kan u op onze website terugvinden: http://refibo.be/over-ons/tarieven.

Contacteer de studiedienst. Heeft u onopgeloste ondernemersvraagstukken? Heeft u bevestiging, een second opinion of hulp nodig?  Mail naar studiedienst@refibo.be of bel op +32 9 223 31 54. Uiteraard kan u zich als cliënt ook steeds richten tot uw vertrouwde contactpersoon en dossierbeheerder.

Gratis boek 9. Bent u benieuwd naar het recentste boek van REFIBO “Meer dan cijfers en letters 9: uw onderneming fit en online”.? Stuur een mail naar info@refibo.be met uw adresgegevens.

Het negende exemplaar van de reeks “Meer dan cijfers en letters” is een echt handboek voor ondernemers. Wij bieden u hierin waardevolle informatie, praktische tips en duidelijke voorbeelden om u te helpen rendabel (en online) van start te gaan en te groeien. Groei betekent per definitie economische toekomst.