Kerkstraat 106 9050 Gentbrugge
info@refibo.be
+32 9 223 31 54
ma-vr: 9:00-13:00, 13:30-17:00
Optimaliseer nu uw personeelsbeleid!

Optimaliseer nu uw personeelsbeleid!

  • On 05/10/2020

In deze economisch woelige periode is het een uitdaging voor bedrijven om maximale resultaten te boeken. Een optimalisering van uw personeelsbeleid kan juist dat verschil maken dat u nodig heeft. Met volgende tips komt u al een heel eind, dus wacht niet tot morgen om uw personeelsbeleid te finetunen.

Zelfsturende teams. Meer en meer wordt gekeken naar zelfsturende teams in de plaats van de traditionele hiërarchische organisatiemodellen. Een van de grote voordelen van zelfsturende teams is dat de teamleden in staat zijn om de organisatie en inrichting van hun dagelijkse taken zelf te bepalen. Dit zorgt niet alleen voor efficiëntie, maar ook voor een meer autonome werkomgeving, wat de werktevredenheid verhoogt.

Verbinding. Een verbinding tussen de werknemers en de organisatiewaarden is van cruciaal belang. Het personeelsbeleid speelt een belangrijke rol in de coherentie van de waarden van de organisatie en de waarden van de mensen die werken voor de organisatie. Eenmaal deze waarden gestroomlijnd zijn, zal de organisatie een stuk vlotter werken.

Duurzame inzetbaarheid. In een crisisperiode hebben bedrijven de neiging om zuiver te sturen op basis van kosten en efficiëntie. Deze eenzijdige benadering kan resulteren in kortetermijnbesparingen, maar kan ervoor zorgen dat er op langere termijn veel meer wordt verloren. Het kan interessanter zijn om de gezamenlijke kwaliteiten van de mensen te mobiliseren om de productiviteit te verbeteren. Dit zal op lange termijn ook leiden tot kostenbesparing en dus tot efficiëntie.

Flexibel. Organisaties moeten omgaan met grote veranderingen en onvoorziene omstandigheden. Dit zorgt ervoor dat de wendbaarheid en het aanpassingsvermogen van organisaties steeds belangrijker wordt. Ook de strategie van het personeelsbeleid van een organisatie moet flexibel zijn en daarbovenop de organisatiestrategie volledig ondersteunen. 

Meer info. REFIBO BV beantwoordt graag al uw vragen omtrent personeelsbeleid. Contacteer ons gerust telefonisch op het nummer +32 9 223 31 54 of per e-mail op het mailadres studiedienst@refibo.be.