Kerkstraat 106 9050 Gentbrugge
info@refibo.be
+32 9 223 31 54
ma-vr: 9:00-13:00, 13:30-17:00

BEA past zich aan – Geniet u van de KMO-portefeuille (opvolger van BEA)

BEA past zich aan – Geniet u van de KMO-portefeuille (opvolger van BEA)

  • On 16/04/2007

Voor de ondernemer is iedere vorm van steun welkom. De Vlaamse Overheid komt de vlaamse kmo’s hierin tegemoet via de KMO-portefeuille. Deze webtoepassing biedt ondernemers jaarlijks tot 15.000 euro subsidies.

Wat is een KMO-portefeuille? De kmo-portefeuille is een interactieve tool waarlangs ondernemers jaarlijks tot 15.000 euro subsidies kunnen bekomen voor opleiding, advies, strategisch advies, advies internationaal ondernemen en technologieverkenning die worden ingekocht bij erkende dienstverleners. Zo kan bijvoorbeeld de kostprijs van opleidingen gevolgd door werknemers van een onderneming gesubsidieerd worden met de kmo-portefeuille.

Voor de opvolger van de vroegere BEA-maatregel (Budget voor Economisch advies) komen zowel KMO’s als vrije beroepen in aanmerking, zolang ze maar aan de opgelegde voorwaarden voldoen. De lezer die meer wil weten over deze voorwaarden, verwijzen we naar de betrokken website. De opvallendste verschillen met het vroegere BEA zijn het hogere maximumbedrag (tot € 15 000 per kalenderjaar met daarbovenop tot € 25 000 subsidie voor strategisch advies) en de nieuwe pijler ‘internationalisering’.

Hoe de subsidie aanvragen? De aanvraag voor de KMO-portefeuille gebeurt volledig online. De eerste keer dient u zich te registreren met uw elektronische identiteitskaart of door middel van een token. Eenmaal geregistreerd, kan u een subsidieaanvraag indienen via de webapplicatie. Dit dient te gebeuren nadat u een overeenkomst voor advies of inschrijvingsbewijs voor opleiding hebt afgesloten met uw dienstverlener. Daarnaast is het vereist dat elke subsidieaanvraag ten laatste 14 dagen na de startdatum van de prestaties wordt ingediend.