Kerkstraat 106 9050 Gentbrugge
info@refibo.be
+32 9 223 31 54
ma-vr: 9:00-13:00, 13:30-17:00

Boekhoudkundig en financieel talent is schaars in België

Boekhoudkundig en financieel talent is schaars in België

  • On 11/10/2007

25% van de financieel directeurs en CFO’s geeft aan permanente finance- en accountingprofessionals aan te nemen voor nieuwe posities in de eerste helft van 2013. 80% ondervindt problemen om goede financeprofessionals te vinden. Zo blijkt uit een onderzoek van Robert Half van januari 2013.

Robert Half heeft 200 CFO’s en financieel directeurs bevraagd naar de aanwervingsplannen van bedrijven voor het komende half jaar (januari – juni 2013). 25% is van plan nieuwe finance- en accountingposities permanent in te vullen en nog eens 42% is van plan om vrijgekomen posities in te vullen. 80% ervaren echter moeilijkheden bij het vinden van gekwalificeerde financeprofessionals, voornamelijk voor de functiedomeinen accounting, accounting operations, finance en compliance & risk management.

In dit kader werden enkele significante verschillen vastgesteld tussen regio’s van ons land. Terwijl in zowel Vlaanderen als Wallonië 19% van de CFO’s en financieel directeurs van plan is om nieuwe finance- en accountingfuncties in het bedrijf in te vullen, stijgt dit percentage tot 41% in Brussel.

Toch is er nog steeds een significante minderheid dat enerzijds geen vrijgekomen posities zal invullen en ook geen nieuwe posities zal creëren (23%) en anderzijds bestaande posities zal verwijderen (11%). Frédérique Bruggeman verklaart dat dit te wijten is aan het feit dat verscheidene bedrijven de crisis nog in sterke mate voelen en daarom de permanente personeelskosten proberen in te perken. Men doet dan in vele gevallen beroep op tijdelijke finance- en accountingmedewerkers om zo te verhinderen dat het bedrijf aan productiviteit zou inboeten.

Lees het persbericht