Kerkstraat 106 9050 Gentbrugge
info@refibo.be
+32 9 223 31 54
ma-vr: 9:00-13:00, 13:30-17:00
Update: welke impact heeft de aanvullende omkadering van het Burgerlijk Wetboek op uw arbeidsrelaties?

Update: welke impact heeft de aanvullende omkadering van het Burgerlijk Wetboek op uw arbeidsrelaties?

  • On 22/08/2022

Het tempo waarop nieuwe wetgeving schokgolven veroorzaakt binnen de bestaande arbeidsrelaties is niet te onderschatten. Vanaf 1 januari 2023 treden er nieuwe aanvullingen van het Burgerlijk Wetboek in werking. De definitie van een werkdag wordt aangepast en vergezeld met een duidelijke berekening van het concept “termijn in werkdagen”. Hoe evolueren de arbeidsrelaties vanaf 2023? 

De uitdrukkelijke vermelding: termijn in werkdagen

Binnen de huidige regelgeving in het arbeidsrecht beschouwt de wetgeving zaterdag ook als werkdag wanneer een termijn uitdrukkelijk in werkdagen vermeld wordt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u een aangetekende brief post voor het ontslag van een medewerker officieel te betekenen of de termijn waarbinnen een werknemer een ziektebriefje binnenbrengt. Bij de uitdrukkelijke vermelding van een termijn in werkdagen worden zondagen en wettelijke feestdagen niet meegerekend.

De nieuwe aanvulling van het BW brengt hier verandering in. In twee nieuwe boeken die vanaf 1 januari 2023 in werking treden zal ook zaterdag niet langer als werkdag beschouwd worden bij een uitdrukkelijke vermelding van termijn in werkdagen.

In andere gevallen:

Voor algemene termen zoals “kalenderdagen” of “dagen” waarin de termijn niet uitdrukkelijk in werkdagen vermeld wordt is het doorgaans nog altijd de norm om zaterdag, zondag en wettelijke feestdagen mee te tellen. Tenzij dit in een contract anders vermeld wordt.

Wenst u op de hoogte te blijven van de nieuwe wetgeving en de vinger aan de pols te houden? Schrijf u dan snel in op onze maandelijkse nieuwsbrief