Kerkstraat 106 9050 Gentbrugge
info@refibo.be
+32 9 223 31 54
ma-vr: 9:00-13:00, 13:30-17:00

Is er ook een voordeel van alle aard als u niet privé rijdt met uw wagen?

Is er ook een voordeel van alle aard als u niet privé rijdt met uw wagen?

  • On 03/06/2010

Rijdt u met de wagen van uw bedrijf, dan ontvangt u daar in principe een voordeel van alle aard voor. Dit voordeel van alle aard is de tegenhanger van het feit dat u privé met deze wagen kan rijden. Op dat voordeel van alle aard wordt u dan ook belast. Maar wat als u niet privé rijdt met de wagen van de zaak, omdat u bijvoorbeeld ook een privéwagen heeft waarmee u al uw privé verplaatsingen doet? Wordt u dan nog belast op een voordeel van alle aard? In principe niet, maar dan moet u wel voorzichtig zijn…

Het feit dat u een privéauto heeft kan als argument dienen om geen belastbaar voordeel van alle aard te aanvaarden. De fiscus moet dan het tegendeel bewijzen.

Hou er wel rekening mee dat het geloofwaardig moet zijn. Als u een oude kleine privéauto heeft en een luxe bedrijfswagen, en dan nog eens op een lange afstand van uw werk woont, dan zal het feit dat u een privéauto heeft niet voldoende zijn om het voordeel van alle aard niet te aanvaarden. Uw woon-werkverkeer zijn immers ook privékilomters.

Met een privéauto die gelijkaardig is met de bedrijfswagen, dan kan het wel worden aanvaardt.