Kerkstraat 106 9050 Gentbrugge
info@refibo.be
+32 9 223 31 54
ma-vr: 9:00-13:00, 13:30-17:00
Terugkeermomenten werknemers vanaf 9 juni 2021

Terugkeermomenten werknemers vanaf 9 juni 2021

  • On 11/06/2021

In het Zomerplan van de overheid blijkt dat telewerken nog zeker verplicht blijft tot 30 juni 2021. Het is echter wel zo dat er een versoepeling wordt voorzien en een eerste stap wordt gezet naar een geleidelijke en systematische terugkeer naar de werkvloer. Dit om het psychosociaal welzijn van de werknemers en de teamgeest te bevorderen.

Terugkeermomenten. Elke werknemer kan rekenen op 1 terugkeermoment per week, met als voorwaarde dat maximaal 20% van de werknemers aanwezig zijn of maximaal 5 werknemers voor KMO’s met minder dan 10 werknemers. Werknemers kunnen niet worden verplicht deel te nemen aan deze terugkeermomenten. Dit is dan ook niet de doelstelling van deze terugkeermomenten. De beslissing om terugkeermomenten te organiseren moet gebeuren met inachtneming van de regels van het sociaal overleg in de onderneming.

Verplichtingen. Uw werknemers dienen de nodige instructies te ontvangen over alle noodzakelijke maatregelen met betrekking tot social distancing en het dragen van mondmaskers, etc. De verplaatsing van en naar het werk tijdens de piekuren van het openbaar vervoer of via carpooling moet zo veel mogelijk vermeden worden. Verder kan u in geen geval werknemers toe laten die ziek zijn, ziektesymptomen vertonen of zich in een quarantainesituatie bevinden. Testing wordt erg aanbevolen.

Hier vind je alvast een gids voor het organiseren van jouw terugkeermomenten.

Tip. Voor de maand juni 2021 is een RSZ telewerk aangifte nog verplicht. Heeft u ondertussen uw deuren mogen openen na een periode van verplichte sluiting? Vergeet dit dan zeker niet!