Kerkstraat 106 9050 Gentbrugge
info@refibo.be
+32 9 223 31 54
ma-vr: 9:00-13:00, 13:30-17:00

Fit aan de start op elke leeftijd!

Fit aan de start op elke leeftijd!

  • On 31/05/2016

Bent u aspirant-ondernemer of reeds een gevestigde waarde? U loopt over van ideeën, bezit een uniek talent, bent uitermate gespecialiseerd in uw vak of wilt uw onderneming nogmaals herevalueren aan de basisprincipes van ondernemerschap? Om uw droom contouren te geven of de gerealiseerde droom haar vorm te helpen behouden, moet u elke stap naar en tijdens het ondernemerschap zorgvuldig zetten. Wij helpen u alvast graag op weg met ons 8ste boek “Fit aan de start op elke leeftijd”.

Motivatie. Het ondernemerschap wordt door de helft van de Vlamingen beschouwd als een voortreffelijke carrièrekeuze. De gemiddelde Vlaming vindt het dan ook opportuun om een eigen zaak op te richten, maar twijfelt om daadwerkelijk tot lancering over te gaan.

REFIBO. Zoals u weet, is de concurrentie op de arbeids- en ondernemersmarkt bikkelhard. U heeft een groot concurrentieel voordeel indien u fit aan de start kan beginnen – vooral wanneer u omringt bent door de juiste raadgevers. REFIBO wilt uw twijfels omvormen tot vastberadenheid. REFIBO draagt bij tot de stimulatie van het ondernemerschap via het ondernemersboek “Fit aan de start op elke leeftijd” en deelname aan de Gentse Startersfabriek, De Ondernemers van de Oost-Vlaamse Televisie AVS of samenwerkingen met Student Ghentrepreneur, Durf Ondernemen, etc.

Fit aan de start op elke leeftijd. REFIBO wenst iedereen, op welke leeftijd dan ook, een vlotte start toe. Het boek “Fit aan de start op elke leeftijd” helpt de ondernemer om succesvol te starten, te zijn en ook te blijven. Elk hoofdstuk behandelt een verschillend boekhoudkundig, fiscaal, economisch en/of sociaal thema in het kader van een ontluikend of gevestigd ondernemerschap. Het 8ste exemplaar van de reeks “Meer dan cijfers en letters” is met andere woorden een bruikbare bundeling van (basis-)kennis over “het hebben en houden” van een bloeiende zaak voor zowel de startende als de gevestigde entrepreneur. Hoe maakt u het verschil? Verdiep u in de theorie, leer uit de voorbeelden en pas ze toe in de praktijk. Versterk uw kennis en overstijg die van anderen.

Concrete inhoud. Hoe positioneert u zich tegen over de concurrentie? Hoe implementeert u concreet de e-factuur in uw onderneming? Waar dient u op te letten indien u kiest voor zelfstandige te worden in bijberoep? Kent u het verschil tussen een zelfstandige en een schijnzelfstandige? Waarom kiest u net voor een éénmanszaak of vennootschap? Welke ondernemingsvormen bestaan er? Welke formaliteiten dient u op uw checklist te plaatsen?

Levenshouding. Ondernemen betekent opportuniteiten herkennen en anticiperen. Waar zelfstandige een statuut is, spreken we bij het ondernemerschap van een levenshouding. Uitmuntende vakbekwaamheid, voldoende kennis inzake financiën, een strategisch plan op lange termijn en geschikte medewerkers zijn cruciaal om vanuit economisch opzicht verder te kunnen ontwikkelen.

Blijf overtuigd van uw eigen strategie, ideeën en visie. Experimenteer en stuur bij. De juiste keuzes maken is hierbij bepalend. Zorg voor een focus binnen uw doelpubliek en activiteiten. Zoek het juiste evenwicht tussen kosten, opbrengsten en investeringen. Stel realistische doelen voorop en streef naar continuïteit.

Advies. Laat u bijstaan in uw ondernemerschapsavontuur: win advies op maat in en omring u met mensen die u vertrouwt en die kritisch zijn op een constructieve manier.

Boekhouder-adviseur. Deel verantwoordelijkheid, doorloop samen met uw boekhouder/accountant-adviseur alle “noodzakelijke” stappen.

Beschikbaar? Surf vandaag nog naar onze website en bestel uw ondernemersboek via onze boekenpagina